vrouwen hebben ook rechten

Activiteiten


Het lijkt een klein gebaar, maar kleine acties hebben vaak grote resultaten. Daar ben ik overtuigd van.
Zoals je weet strijd ik al jaren voor een beter lot van Afrikaanse vrouwen, onder andere door de afschuwelijke praktijken van vrouwenbesnijdenis keer op keer onder de aandacht te brengen.
“Helaas zien mensen vrouwenbesnijdenis als een ver-van-mijn-bed onderwerp, als een medische ingreep, meer niet.
 Ze realiseren zich niet dat met een dergelijke ingreep de ziel van een vrouw wordt weggesneden, dat gevoelens worden afgestompt en dat vrouwen hierdoor zowel lichamelijk als geestelijk verminkt worden.
Met alle gevolgen van dien, want daardoor is het voor hen moeilijk liefde voor hun eigen lichaam te voelen, of liefdevol voor hun kinderen te zorgen.”
De enigen die hierin verandering kunnen brengen, zijn vrouwen zelf.
 In plaats van op hoog niveau te vergaderen met vrouwenrechtenorganisaties, bedacht ik een praktische en effectievere manier om vrouwen te bereiken: het geven van massages.
“Ik reisde naar Somalië met vijftig flesjes olie in mijn koffer. De olie helpt bij tal van lichamelijke ongemakken die deze vrouwen vaak hebben.

Maar het belangrijkste is dat de vrouwen door een massage voor het eerst liefdevol worden aangeraakt en hun lichaam anders gaan bekijken.”
Het effect was enorm. Verschillende vrouwen beloofden mij al hun dochters niet te laten besnijden, omdat ze zich voor het eerst realiseren hoe kostbaar een vrouwenlichaam is.

Fantastisch, maar wat mij betreft pas het begin: “Ik wil zoveel mogelijk (Somalische) vrouwen bereiken, ook hier in Nederland.
Ik wil ze met behulp van massage laten merken dat ze van hun lichaam kunnen houden. Alleen met liefde kunnen dingen veranderen.”
Zahra
(Lees HIER meer over dit project)


GEZOCHT: meedenkers-meewerkers-ondersteuners-etc.

(lees hier even verder)In voorbereiding:
 We zijn bezig om een huiskamergroep op te starten voor slachtoffers van genitale verminking.
 Nadere gegevens hier over worden zo spoedig mogelijk hier bekend gemaakt.