vrouwen hebben ook rechten

Vrouwen hebben recht

Vrouwen hebben natuurlijk alle rechten die ieder levend wezen heeft. Dus...niet minder, ook al denken sommige mensen dat.
Vrouwen zijn machtige wezens en hebben de kracht om veel dingen te veranderen. Vrouwen kunnen de wereld verbeteren, en hebben de kracht om problemen op te lossen zonder een oorlog te beginnen.

Helaas wordt door besnijdenis en onderdrukking al deze kwaliteiten en eigenschappen van vrouwen kapot gemaakt. Dit gebeurd in veel landen, over de hele wereld.
Waar ik vandaan kom in Afrika worden de vrouwen behandelt als een rechteloos en respectloos wezen, alleen omdat zij vrouw zijn.
Dit , terwijl de vrouwen de hoeksteen van de samenleving zijn. In Afrika werken de vrouwen op het land, verdienen de kost, zorgen voor het vee, zorgen voor het huishouden en zorgen voor hun man en kinderen.
De vrouw heeft in Afrika zoveel taken en verplichtingen maar wordt zeer slecht behandelt. Rechten heeft zij niet.

In verder ontwikkelde landen worden vrouwen ook mentaal onderdrukt. Zij worden belemmert in hun ontwikkeling en er wordt te veel van hun verwacht.
Een vrouw is een vrouw en geen superwezen. Er wordt of onderdrukt o te veel verwacht.
Een vrouw moet voldoen aan een ideaalbeeld. Dit ideaalbeeld is fictie.
Een vrouw is een volwaardig wezen en zo zullen zij ook geaccepteerd moeten worden.

Vrouwen moeten niet alleen door mannen geaccepteerd worden maar ook vooral door hun zelf.
Wij moeten onszelf accepteren zoals we zijn en we moeten ons hier ook sterk voor maken. Wanneer we niet voldoen aan gestelde eisen hoeven we ons niet altijd aan te passen.
Aan het ideaalbeeld dat gesteld wordt door mannen hoeven we niet altijd te voldoen.

© Zahra 2008

volgende